Att enkelt välja sida i det offentliga

Vissa människor är engagerade, så är det bara. Det brinner inombords vid orättvisor och de kan inte sitta still. Dessa människor skriver på namnlistor, de delar inlägg, de ifrågasätter sina vänners slentrianmässigt rasistiska jargong och det är tydligt vilka värderingar de bär med sig. Även om du inte känner igen dig i den beskrivningen så finns det mindre energimässigt krävande sätt att låta din närmsta omgivning veta vad du tycker och var du står.

Det dyker ibland upp pins som man fäster i kläderna med texten “Rör inte min kompis” vilka lanserades första gången runt 1970-talet. Att bära en antirasistisk pin kan vara ett diskret sätt att låta dem i din omgivning veta vad du tycker. Du kan bjuda in till en filmkväll med dina vänner och familj där ni sedan kan prata om filmen ni såg. Att du medvetet valt en film med ett tydligt antirasistiskt budskap behöver de inte veta. Du kan välja att läsa böcker av rasifierade författare öppet bland dina medresenärer när du åker buss eller tåg just för att lyfta deras berättande och vidga normen för vilka som blir författare.

Det viktigaste och enklaste sättet att offentligt välja sida är att rösta. Rösta i alla val du kan för att minska det rasistiska inflytandet.

shesha